Днес е : Събота, 10 Юни 2023

Боряна Димитрова, „Алфа Рисърч“: Първият мандат върви към миниране

Публикация 17 May, 2023 / akcent.bg

   Първият мандат върви към миниране. Доста сериозни "мини" виждаме в седемдневния път към съставянето на правителство.

   Това прогнозира в студиото на Euronews Bulgaria Боряна Димитрова, социолог от „Алфа Рисърч“.

„Дали г-жа Габриел ще може да измине този път, не настъпвайки нито една мина? Вече видяхме няколко. Още със скъсаната оставка на главния прокурор беше ясно, че сериозно се разместват политическите пластове“, допълни Димитрова.

         Случващото се в съдебната система ще е със сигурност предмет на анализ. Тепърва ще се види докъде са персоналните атаки и битки на лобита и зависимости, и докъде ще може да се говори за същинска съдебна реформа. Но това, което е абсолютно сигурно, е, че „когато гръм удари, ехото заглъхва“ на политическия терен. Боряна Димитрова, "Алфа Рисърч"

   Много трудно, да не кажа почти невъзможно, е съставянето на правителство с първия мандат, смята социологът.

   „Ние виждаме върха на един айсберг. Последните десетина дни шансовете за съставяне на правителство, включително с хода с номинацията на г-жа Габриел, изглеждаха доста сериозни. „Алфа Рисърч“ имаше едно експресно проучване – над 50% от хората смятаха, че се вижда светлина в края на тунела и че ще се състави редовно правителство. Случаят „Гешев“ е на повърхността, но само за два дни се изсипаха толкова обвинения – вътре, сред първите в прокуратурата – които дълго време не бяхме виждали“, каза още Димитрова.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама