„МЕДИКА КОР“ въведе алтернативен метод при предсърдното мъждене

„МЕДИКА КОР“ въведе алтернативен метод при предсърдното мъждене
Публикация   16 Май, 2023   /     akcent.bg   /     370

Засега болницата е единствена в Северна България с Електрофизиология

    В лабораторията по Електрофизиология на кардиологична болница „МЕДИКА КОР“ вече се извършва и криоаблация на сърдечни аритмии. Най-често този вид аблация се използва при предсърдното мъждене, което е сред най-разпространените аритмии при пациентите. За разлика от радиофреквентната аблация, при която радиофреквентен ток „загрява“ тъканта, този вид аблация се осъществява посредством криобалон, чрез който се постигат ниски температурни стойности (от порядъка на -30°С и по-ниски). Това води до премахването на аритмията или условията за появата ѝ.

   СБАЛК „МЕДИКА КОР“ разполага с апаратура за крио- и радиофреквентна аблация, чрез която екипът от обучени специалисти начело с д-р Емилиян Мартинов извършва лечение на пристъпно и персистиращо предсърдно мъждене, както и всички други видове аритмии. Електрофизиологичните процедури се извършват след консулт със специалист и се поемат от здравната каса, без доплащане от страна на пациента.

   Пациентите, които желаят да се консултират, могат да си запишат час на тел. 0886 110 126 или на регистратурата на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ №35, ет. 3.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha