Днес е : Събота, 10 Юни 2023

Международно кулинарно състезание Като шеф готвачите -6 излъчи победителите

Публикация 13 May, 2023 / akcent.bg

Организатор на вкусното събитие е Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе

   На 13.05.2023 г. в русенско заведение се проведе Шестото издание на Международното кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“, организирано от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе, с подкрепата на Община Русе, Общинско предприятие „Русе арт“, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – гр. Русе и Ресторант „Кралска закуска“.

В състезанието взеха участие 6 ученици от различни училища в град Русе, един от тях се състезава в екип с ученик от Република Румъния, един-в екип с ученик от Република Молдова, а четирима от тях се състезаваха в екип с ученици от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе:

  • Като първи кулинарен отбор се състезаваха Йордан Пешковски от ОУ „Ангел Кънчев“ и Ана-Мария Теодора от Република Румъния с „Бисквитена торта“;
  • Като втори кулинарен отбор се състезаваха Ивайло Александров от ОУ „Любен Каравелов“ и Чурину Андрееаот Република Молдова с „Панакота с ягодово кули“;
  • Като трети кулинарен отбор се състезаваха Ванеса Вангелова от ОУ „Тома Кърджиев“ и Светлозар Стоянов от ПГ по туризъм- гр. Русе с „Чийз кейк киндербуено в чаша“;
  • Като четвърти кулинарен отбор се състезаваха Павел Петров от СУПНЕ ,,Фридрих Шилер“ и Светослав Александров от ПГ по туризъм- гр. Русе с „Тарт с лимонов крем,ягоди и бял шоколад“;
  • Като пети кулинарен отбор се състезаваха Ангелина Михайлова от ОУ ,,Братя Миладинови“ и Марияна Събева от ПГ по туризъм- гр. Русе с „Тирамису в чаша с карамелена слама“;
  • Като шести кулинарен отбор се състезаваха Яна Харалампиева от ОУ „Олимпи Панов“ и Стефани Коева от ПГ по туризъм- гр. Русе с „Шоколадово суфле“.

   Жури в Шестото издание на Международното кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“ бяха: Ангелина Бонева- журналист и издател, Момчил Кирилов-представител на Fitness Chef  Ruse  и Цветелина Петрова - учител по професионална подготовка в ПГ по туризъм.

   Първото място в кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“ бе присъдено на Павел Петрови Светослав Александров. Наградата връчи  Ангелина Бонева.

    Второто място зае отборът на Ивайло Александров и Чурину Андрееа . Наградата връчи  Момчил Кирилов.

 Яна Харалампиева и Стефани Коева, се класираха на трето място. Наградата връчи  Цветелина Петрова.

     Златомира Стефанова, заместник-кмет на Община Русе, връчи Специалната награда на Община Русе на отбора Йордан Пешковски и Ана-Мария Теодора.

   Специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в град Русе,  отиде при Ванеса Вангелова и Светлозар Стоянов.

   Специалната награда на Fitness Chef  Ruse, бе връчена от Момчил Кирилов- представител на Fitness Chef  Ruse. Наградата получиха Марияна Събева и Ангелина Михайлова.

 

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама