Днес е : Четвъртък, 8 Юни 2023

Заловиха престъпна група за наркоразпространение в момента на сделка в София

Публикация 11 May, 2023 / akcent.bg

   При специализирана акция на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и Софийската градска прокуратура е неутрализирана престъпна група за разпространение на наркотици в София. В момент на покупко-продажба на дрога са задържани 34-годишен мъж, с криминални прояви, и 42-годишен негов клиент, от когото при обиска са иззети около грам марихуана и близо пет грама амфетамин, съобщиха от МВР.

   При претърсвания в жилища са намерени общо около 9,5 килограма марихуана, 100 грама кокаин, 1000 таблетки екстази, 1,5 кг амфетамин, електронна везна, мобилни телефони и нападателна бойна граната.

   Днес са арестувани още четирима души, свързани с дейността на престъпната група. Всички те са мъже на възраст от 25 до 28 години, известни на органите на реда.

Предстои доклад на материалите пред наблюдаващия прокурор от Софийската градска прокуратура.

   БТА припомня, че по данни на вътрешния Демерджиев за 2023 г. са проведени над 2000 акции срещу разпространението на наркотици, задържани са много килограми наркотични вещества, образувани са близо 2500 досъдебни производства, а близо 3000 човека са задържани.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама