Четвъртък, 18 Юли 2024

Д-р Николай Михайлов: Не вярвам да могат да съставят кабинет

Д-р Николай Михайлов: Не вярвам да могат да съставят кабинет
Публикация   08 Май, 2023   /     akcent.bg   /     330

Топката е в полето на Борисов, който ще трябва да се справя, казва психиатърът

   „Състезанието сега е не да се създаде кабинет, а да се произнесат думи, които да импонират на електората и минимум ще ограничат щети, а максимум ще добавят гласове. Това е предизборен театър. Отново сме в предизборна ситуация”.

   Това заяви психиатърът д-р Николай Михайлов в рубриката „Срещу течението” по Нова телевизия.

   „Не вярвам да могат да съставят кабинет. Основните две партии произнесоха много тежки почни заклинателни думи по адрес на другата партия. Защо?Защото основен пункт в политиката на Кирил Петков и Асен Василев е да отстранят "патологията ГЕРБ" и специално "аномалията Бойко Борисов". Имаше междупартийно съгласие по този въпрос. Но сега натискът е да се забрави обстоятелството, че някой е бил корумпиран, дали е бил корумпиран, доколкото има належаща задача да бъде съставено правителство”, каза още д-р Михайлов.

   "В началото Борисов сякаш надделяваше със спокоен тон. Сега влезе в собствената си криза, защото е притиснат да се произнесе за съдбата на неговия мандат. Топката е в полето на Борисов, който ще трябва да се справя. Въпросът тук е кой ще се откаже от голямата отговорност да отпадне от усилието да създаде кабинет. Това - отново по предположение, би накърнило авторитетът му предизборни", анализира д-р Михайлов.

   ДБ разбират, че ПП търпят щети, отговори д-р Михайлов на въпрос защо ДБ мълчат.

   Според анализатора не можем да си представяме, че евентуално правителство би издържало четири години. "Акад. Денков няма експертиза да бъде министър-председател", смята той. Според него протестната енергия не е амортизирана.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha