Вторник, 26 Септември 2023

Според Зарков с ,,джендърите,, БСП измества фокуса от домашното насилие

Според Зарков с ,,джендърите,, БСП измества фокуса от домашното насилие
Публикация   14:30     30 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     197

Временният съдебен министър повдигна и темата за контрола и притежанието на оръжие.

   "В България дебатът за домашното насилие е засенчен от други удобни въпроси – джендъри, хомосексуални права и какво ли не още. Няколко са партиите, които говорят по тези въпроси. БСП е най-гласовитата по тази тема, което въобще не ѝ прави чест”. Това заяви правосъдният министър Крум Зарков днес пред Нова ТВ. Така той разкритикува собствената си партия. Но това не е изненада, тъй като Зарков не за първи път изразява подобно мнение, а и е остър вътрешен опонент на лидера Корнелия Нинова.

   Зарков направи коментара по повод новина за убита жена в Перник и арест на съпруга й. Според него от години се знае какво трябва да се направи срещу домашното насилие, но не се случва поради замърсяване на дебата. "Трябва да се предприеме подход, който да не допуска подобни неща да се случват. Трябва да се изгради система, която да координира усилията на различни органи – МВР, Министерство на правосъдието, социални грижи. Трябва възможно най-бързо жертвата да бъде защитена. трябва да се работи и с насилника. Трябва да се обърне внимание на психичното здраве в България”, каза още той. Според него е следвало да бъде приет законопроекта, внесен от предишния министър на правосъдието Надежда Йорданова.

   Зарков повдигна и темата за контрола и притежанието на оръжие. Но все пак похвали полицията за подобрени действия срещу домашното насилие: "Наблюдава се много по-голяма чувствителност и много по-професионална работа в органите на МВР".Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha