Събота, 30 Септември 2023

Нов завод в Русе ще произвежда електрически нагреватели за автомобили

Нов завод в Русе ще произвежда електрически нагреватели за автомобили
Публикация   15:17     25 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     266

С новия завод, „Еберспехер“ увеличава своите производствени дейности целенасочено

•        Старт на изграждането на новия завод в гр. Русе;

•        Производство на електрически нагреватели на площ от 17 дка;

•        Създаване на нови 500 работни места в дългосрочен план.

    Кметът Пенчо Милков и ръководството на Еберспехер направиха първата копка на строежа на новия производствен завод в Русе. На терена в непосредствена близост до Индустриалния парк ще се произвеждат електрически нагреватели, които да покрият нуждите на европейския пазар на леки автомобили. Производството ще започне в началото на 2024 г.

„Растем с електрическите автомобили“, твърди по време на официалната церемония Руслан Папазян, управител на „Еберспехер България“. Той продължава „С новия завод, „Еберспехер“ увеличава своите производствени дейности целенасочено, тъй като растящият пазар на електрически автомобили, също ще увеличава рязко своето търсене на електрически нагреватели в близките години. Радваме се, че имаме възможност да реализираме разширението на производствения капацитет в гр. Русе.“ 

   „Това е бъдещето на автомобилната индустрия. Радваме се, че гр. Русе и неговите граждани ще имат шанса да допринесат за неговото развитие”, каза кметът Пенчо Милков.

         Бъдещо развитие с електрически автомобили

   В идващите месеци ще се изгради сграда с размер 17 000 кв. м., разположена в Индустриална Зона Слатина, в източната част на града. Това включва както производствени и логистични зони, така и офиси и столова, които ще бъдат разположени на обща площ от 53 000 кв. м. с възможност за бъдещи разширения. Фокусът на сградата е върху устойчивост на енергийната консумация, реализирана чрез фотоволтаична система на покрива, както и ефективна климатизация и отопление на производствените и офис зони. 

   В бъдеще международните автомобилни производители ще бъдат снабдявани с  електрически нагреватели от завода на „Еберспехер“ в гр. Русе. Продуктите ще се използват в електрическите превозни средства и хибридни модели за европейския пазар. До края на есента се планира сградата да бъде завършена, а производството да започне в началото на 2024 г. Немският автомобилен доставчик ще открие около 180 работни места тази година, като се очаква да се разраснат до 500 членове на екипа в дългосрочен план. До 2025 г. се очаква годишното производство на нагреватели да достигне до 2,4 милиона. За да откликне на високите изисквания на пазара, производството се стартира във временна сграда през януари 2023, като решение, докато се финализира строежа на новата производствена сграда.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha