Анита Петкова спечели двата си индивидуални мача в Държавното по тенис на маса

 Анита Петкова спечели двата си индивидуални мача в Държавното по тенис на маса
Публикация   18:30     24 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     494

      От 20 до 23 април се проведе Държавното отборно и индивидуално първенство до 15 години в град Варна.

   Състезателите на Дунав Русе и УСШ Русе бяха водени от треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев.

  Кадетите в състав Роан Гочев, Берк Рида и единадесет годишния Кристиян Недев заеха петото място. Те бяха на крачка от полуфиналите, но “въртележка” в предварителната група ги остави извън медалите. Момчетата бяха с равни показатели със “Стоянстрой” Пловдив, “Кабаков” Шумен, и дефицит от един гейм ги нареди трети в групата. За пето място те победиха Панагюрище с 3:1.

   Кадетките в състав Анита Петкова, Дзиаин Ванг и Лила Лъвчиева завоюваха вицешампионската титла!

   В предварителната група те победиха последователно “Стоянстрой” Пловдив с 3:1, “Две могили” Две могили с 3:0 и “Родопи” Момчилград с 3:1. На полуфинала те срещнаха “Роса – 1 ” Попово и победиха с 3:1.

На финала те играха срещу домакините от “Комфорт” Варна. Анита Петкова спечели двата си индивидуални мача и в решителната пета среща Лила Лъвчиева не успя да задържи аванса си и да донесе титлата на русенските състезатели.

   След завършване на отборното първенство започнаха индивидуалните дисциплини.

Роан Гочев и Берк Рида прескочиха предварителните си групи без проблеми, но загубиха в основната схема. На двойки Гочев и Рида загубиха от бъдещите бронзови медалисти Хаджиев/Метанов с 1:3.

   Лъвчиева и Ванг също преминаха през предварителните си групи с лекота. Лила загуби след драматичен мач от бронзовата медалистка Енчева с 1:3 . Ванг не успя да се справи с бранителката Есел Ибрахим от “Родопи”. На двойки Лъвчиева/Ванг загубиха от Николова/Ниазиева с 1:3, стнали вицешампионки.

   В основната схема Анита Петкова бе поставена под номер едно. Тя стигна без проблеми до финала след победи с по 3:0 над Симонян , Балканска и Енчева. В мача за титлата Анита срещна Веда Ниазиева от “Роса -1 ” Попово. Русенката започна добре първия гейм и мача , водеше в резултата,но нервност в решителните точки й попречи да се поздрави с титлата. Припомняме,че Анита победи Веда на финала на “Млад олимпиец”.

   На двойки Петкова си партнира с Дея Милтанова от “Марек 76″ “Дупница”. Те бяха безапелационни и само на финала дадоха гейм на Николова/Ниазиева.

   На смесени двойки Анита и Людмил Димитров (“Комфорт” Варна) спечелиха титлата след победа над Спиридонов/Николова.

   Отличното представяне на русенските тенсисити не би било възможно без подкрепата на г-жа Нина Крушева и фирма “Доминекс ПРО”.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha