Днес е : Неделя, 4 Юни 2023

През септември ще има готовност да започне строителството на магистралата Русе – Велико Търново.

Публикация 14 Apr, 2023 / akcent.bg

Служебният кабинет работи за изграждането на по-сериозна пропускливост на граничните пунктове

   Арх. Шишков посочи в предаването на БНТ "Още от деня", че след пускането на участъка от АМ „Европа“, са пуснати за движение и 7,5 км между Мездра и Ботевград. Това е едно от трасетата, по които има много пътно-транспортни произшествия. „Успяхме да решим чисто процедурно проблемите, които имаше“, каза той и допълни, че се преработват проектите за предвидените пет кръстовища, така че те да бъдат на две нива, вместо на едно, както първоначално е било предвидено.
 
    Регионалният министър припомни, че се укрепват двете свлачища на АМ „Струма“ при тунел „Железница“, като очакванията са до няколко месеца в разгара на летния сезон, да се пусне движението в този участък на аутобана. През септември ще има готовност да започне строителството на магистралата Русе – Велико Търново. На финала са отчуждителните процедури за участъка на АМ „Европа“ от София до Сливница, като до 15-20 дни би трябвало да започне строителството и на този проблемен участък.
По повод на отправени упреци към него, че е спряно строителството на нови магистрали и нови пътища, че едва ли не нищо не се прави, арх. Шишков отговори, че на подобни обвинения, не почиващи на никакви факти, ние просто отговаряме с работа и хората виждат това. Регионалният министър припомни пуснатите по време на служебния кабинет пътни участъци – 16,5 кв от АМ „Хемус“ в участъка от Буховци до Белокопитово, 3-километровата отсечка на АМ „Струма“ преди Симитли, пуснатият вчера обход на Бургас, както и одобрени подробни устройствени планове и проекти за над 100 км трасе.
 
   Преди да бъдат пуснати целите участъци от магистралите, те ще бъдат проверени. За тази цел идеята е да бъде използван георадар, който е по-съвременно средство от вземането на ядки. След като поканихме хърватската фирма, за да направи проверка с георадар на Северната скоростна тангета, се оказа, че у нас също има такива устройства, които за съжаление никой не е ползвал по предназначение. Ще ползваме георадарите, като проверката ще бъде направена много преди да изтечат гаранциите, съобщи арх. Шишков. Според него след около 15 дни ще излязат данните от георадара при пробите на Северната скоростна тангента.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама