Днес е : Събота, 10 Юни 2023

Корабчето ,,Русчук,, отново ще радва от Велики четвъртък русенци и гости на града с разходка по Дунава

Публикация 13 Apr, 2023 / akcent.bg

  От Велики четвъртък се възобновява разходка по Дунав с корабчето „Русчук“, потвърдиха от фирмата, собственик на плавателния съд .    Криузите в делнични дни се правят от 18.00 часа, а в събота и неделя по два пъти на ден – от 10.30 ч и от 18.00 часа. Реновираният плавателен съд, макар и да не е голям, разполага с редица вътрешни атракциони и места за отдих и релакс по време на пътуването.

На борда му има закрит ресторант с бар на долната палуба и открит бар на горната, където туристите могат да се насладят на красивата панорама в приятна компания.

    Пътниците на „Русчук“ ще останат доволни от перфектното обслужване и любезно отношение на плавсъстава.

    Корабчето е една от малкото останали атракции за туристите в Русе и региона, които ще могат да го ползват както за местни екскурзии по Дунав, така и за разходки и тайм чартъри.

    По време на плаването, което обикновено се случва до Дунав мост, може  да се осигури и професионален екскурзовод, който да запознава пасажерите със забележителности на Русе и околностите. „Русчук“ е оборудван със съвременна аудио и видео техника, чрез която ще бъдат представени по най-прецизен начин интересните факти около историята на региона.

    Плавателният съд е закотвен в непосредствена близост до шлепа, където се намира ресторант „Понтона“ и качването става оттам.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама