Днес е : Четвъртък, 8 Юни 2023

И депутатската работа била като циганската - мързелива, но добре платена

Публикация 12 Apr, 2023 / Румен Николаев

 

 Румен НИКОЛАЕВ

  Днес, 12 април, в първия ден на новото 49-то народно събрание трябваше да приема работата за дребен ремонт в  малък апартамент от едни изпълнители, водещи се строители /налага се да уточня, от ромски произход/.

  Понеже връзката ми с тях направи мой познат, който има строителна фирма, приех условието- да дам ключовете и работят, когато имат свободно време... Понеже били много заети.

  Така след няколко дни след като оставих ключовете, ме извикаха да приема работата. А тя не беше свършена, договорената, имам предвид.

  Отново същата схема- много ангажименти- до няколко дни ще стане.

  Речено сторено. Отивам на втория прием и виждам, че пак не е това, което сме се разбрали. Но вече не искам повече тези майстори да майсторят по този начин.

  Разбираме се, че трудът им ще плати моят познат, като му описах какво трябваше да свършат.

   След като той получил от препоръчаните от него изпълнители листче/справка със закупените неща части и .... ТРУД, ми го препрати.

  Разбира се, настъпи пълно изумление... Обадих се на баш майстора и го питах- как за 31 кв./м. боядисани стени и две врати може да иска 520 лева. Човекът ядосано отговори, че в тази работа има вложени четири надници на двама души.

   Аз не спирах да се гневя, че за това време толкова малко работа няма как практически да се случи...

   Тогава баш майсторът ми каза.: Ти телевизия не гледаш ли? Днес депутатите бях на работа 2 часа...  Техният надник е 240 лева. Е, за такива пари каква я свършиха.... Нали тях сме избрали, като тях работим, интелигентен човек си, разбираш ги тия работи...

  Онемях.... Желязна логика, разбиващо сравнение.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама