Четвъртък, 18 Юли 2024

Русе бе домакин на турнир по бодибилдинг и фитнес за купа „Трисет“

Русе бе домакин на турнир по бодибилдинг и фитнес за купа „Трисет“
Публикация   10 Апр, 2023   /     akcent.bg   /     473

   Турнир по бодибилдинг и фитнес за купа „Трисет“ се проведе в зала „Дунав“. Спортното събитие е първи кръг от държавното първенство и квалификация за национален отбор, а официални гости бяха кметът Пенчо Милков и зам.-кметът Енчо Енчев.

   “Красотата на този атрактивен спорт не се измерва само с изваяната фигура, но и с изграждането на желязна дисциплина, воля и упоритост. Да изваеш тези качества у себе си е все по-трудно в тези дни и поздравявам всички, които са се отдали, както на физическото, така и на личностното си усъвършенстване”, каза кметът на Община Русе при откриването на състезанието.

   Организатор на атрактивното спортно събитие е Българска бодибилдинг и фитнес федерация с председател Иван Тодоров, който е председател и на Сдружение “Спортен клуб - Трисет”, чието име носи купата. В турнира участие взеха над 120 състезатели от 18 клуба от цялата страна, разпределени в няколко групи – юноши, младежи, девойки, мъже, жени и ветерани.

    Русенските бодибилдъри спечелиха 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала, а всички състезатели бяха оценявани от съдийска група, включваща представители от София, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора и Разград. Победителите в отделните категории бяха наградени от зам.-кмета Енчо Енчев.

   Турнирът е подкрепен от Министерството на младежта и спорта и Община Русе, като идеята на организаторите му е той да се превърне в ежегодно спортно мероприятие.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha