Откриха XII-ия турнир по вдигане на тежести купа „РУСЕ“

Откриха XII-ия турнир по вдигане на тежести купа  „РУСЕ“
Публикация   08 Апр, 2023   /     akcent.bg   /     385

   80 състезатели от 8 клуба от страната участват в 12-ото издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“. На официалното откриване на състезанието присъства областният управител Анатоли Станев. „Благодарение на Вас десетки млади таланти намериха своето поприще в сферата на спорта, а организираните от Вас събития се превърнаха в символ на успехите и реализацията на професионалните спортисти. “, каза Станев в обръщението си към председателя на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе доц. д-р Кирил Панайотов, дм, който е организатор на днешната инициатива.

   Сред гостите бяха още кметът Пенчо Милков, областният координатор към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова, както и редица знаменитости от българския спорт. Сред тях беше и олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева.

   Турнирът се провежда в спортна зала „Академик“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“, като имената на победителите се очаква да станат ясни до довечера. Традиционно представянето на младите тежкоатлети е подкрепяно и наблюдавано от европейски световни и олимпийски шампиони по вдигане на тежести. За първи път сред тях е шесткратният европейски шампион и олимпийски шампион Николай Пешалов. Освен него по традиция изявите на състезателите ще следят шампионите Янко Русев, Нено Терзийски, Йордан Биков, Севдалин Маринов, Стефан Топуров и Иван Иванов.

   Според тазгодишният регламент на „Купа Русе“ състезателите ще участват в четири възрастови групи – момчета до 13 години, кадети до 15 години, кадети до 17 години и кадетки до 17 години. ласирането ще бъде по системата Синклер.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha