Понеделник, 2 Октомври 2023

С фотоизложба „10 години труд и емоция“ УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ отбеляза 7-ми април

Публикация   08:03     07 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     230

   На Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник във фоайетата и коридорите на Университетска болница за активно лечение „МЕДИКА РУСЕ“ е открита фотоизложба, посветена на 10-тата годишнина на болницата. В съвместния проект фотографът Мирела Партинова улови кадри от забързаното ежедневие на медиците, но успя и да ги предразположи, за да покажат благите усмивки, с които се грижат за своите пациенти.

    УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ навърши 10 години на Благовещение - 25-ти март. От откриването до сега болницата осигурява първокласна и леснодостъпна медицинска помощ, като обхваща широк кръг медицински специалности. За 10-те години медицинска помощ в болницата са получили над 170 000 пациенти.

   Само за десетилетие в „МЕДИКА РУСЕ“ вече са разкрити 26 отделения и клинично-диагностични структури, докато в началото техния брой е бил осем. Болницата развива уникални в региона дейности като лицево-челюстна и гръбначна хирургия. Най-новата структура е отделението по Медицинска онкология, което отваря врати за своите пациенти в началото на месец март, 2023 г. През 2017 г. болницата придобива статут на университетска и стартира дейност по клинично обучение на студенти и специализанти по медицина, здравни грижи, както и следдипломно обучение.

   Лечебното заведение е оборудвано със съвременна апаратура, отговаряща на всички международни стандарти. За да се подсигури качествено лечение е нужна надеждна диагностика, за целта лабораториите и структурите за образна диагностика на болницата постоянно се снабдяват с нова техника, като едно от последните попълнения е ултрамодерният ядрено-магнитен резонанс на марката Siemens.

    Бързият темп на развитие в името на здравето, освен надграждане на материалната база е съпътстван и с привличането на редица изявени на световно ниво специалисти. Ръководството инвестира и в привличане и обучение на млади кадри, които придобиват опит и развиват своите умения, за да може здравеопазването в региона да стане устойчиво. Именно за тях е подсигурило и първата и за сега единствена в България ведомствена детска градина към болница – ЧДГ „Дъга-Русе“.

   Болницата работи в тясно сътрудничество с всички медицински университети в страната, както и с други лечебни заведения и институции, това позволява комплексен подход при лечението. УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ провежда и редица скринингови и информационни кампании, целящи превенция и ранна диагностика на редица заболявания.

    От 3 години към лечебното заведение е основан и Департамент по научно-развойна дейност, с който „МЕДИКА“ развива научни направления в областта на медицината.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha