Днес е : Събота, 10 Юни 2023

Александър Симов, БСП: Ментето "Левицата" се опита да ни открадне гласове, но не се получи

Публикация 07 Apr, 2023 / akcent.bg

„БСП е изразител на левите идеи, а не новото менте „Левицата“, което взе 2% и по-натам ще говорим за него единствено в минало време“. Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria Александър Симов от БСП. Според него на отминалите предсрочни парламентарни избори е имало „сили, които искаха БСП да се срине до около 5 процента, за да може на следващите избори да бъде подменена с друго формирование“, но не им се е получило, заради „тихата мъдрост на левия избирател“.

   Ментето събра куцо и сакато, а в него са хора „запазени марки“ – Георги Първанов, Румен Петков, Татяна Дончева, Мая Манолова, Костадин Паскалев отиде да им помага“. Александър Симов, БСП

   Симов обвини социолози, че умишлено са давали по-нисък процент на партията му, като определи прогнозите им като „неверни и манипулативни“. „Целта на БПС не е да се бори за 4-те процента, за да прескочи бариерата в НС, а да оправи организационните си проблеми“, посочи той. На вота БСП този път получи 8,9 на сто подкрепа.

   „Последните 5 г. всеки късаше от БСП. Това трябва да спре. Левият избирател не е толкова глупав. То не бяха обединители. Понякога вляво е като в спиритичен сеанс, призоваваш призраците...“
Александър Симов смята, че трудно ще се сформира редовен кабинет.

   „Усещането ми е, че отиваме към избори, не виждам вариант, в който да има стабилно управление. Мъртво родено е 49-ото Народно събрание, вървим към 50-ото“, каза той.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама