Четвъртък, 13 Юни 2024

Фестивал на рибената чорба организират в Бяла черква

Фестивал на рибената чорба организират в Бяла черква
Публикация   06 Апр, 2023   /     akcent.bg   /     634

   Трето издание на Фестивала на рибената чорба подготвят в павликенското градче Бяла черква. Празникът ще се проведе на 24 юни край живописния бряг на река Росица и ще включва кулинарен конкурс, изяви на самодейци, състезание по риболов за малки и големи и изложение на местни занаятчии и производители. Организатори са Кметство Бяла черква и НЧ “Бачо Киро”.

   В кулинарния конкурс ще могат да се изявят индивидуални и групови участници, които ще се състезават в категориите рибена чорба, рибни ястия и тематични сладкарски красоти и вкусотии. Ястията могат да бъдат сготвени предварително или на място, в случай че са подходящи за приготвяне при полеви условия, като участниците трябва сами да осигурят продуктите и пособията за целта.
Участието на Сцената на талантите няма да има конкурсен характер. В него могат да се включат самодейци без ограничение във възрастта, които ще се изявяват в категориите: “Фолклорни песни, танци и музика”, “Съвременни песни, танци и музика”, “Хумористични изпълнения” и “Други”.

   При състезанието по риболов рибата ще се лови на стръв. Децата до 14 години трябва да бъдат придружени от възрастен, а всички участници да носят живарник или кофа за уловената риба. Състезанието ще се проведе сутринта, преди официалното откриване на Фестивала.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha