Международно известният лицево-челюстен хирург доц. д-р Николай Янев вече е част от екипа на „МЕДИКА“

Международно известният лицево-челюстен хирург доц. д-р Николай Янев вече е част от екипа на „МЕДИКА“
Публикация   06 Апр, 2023   /     akcent.bg   /     732

Болницата работи в тясно сътрудничество с Русенски университет

   Доц. д-р Николай Янев, светило в областта на лицево-челюстната хирургия на световно ниво и иноватор в приложението на 3D технологиите при възстановяването на пациентите, вече е част от екипа на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „МЕДИКА РУСЕ“.

   Доц. д-р Янев е хирург, притежаващ двойно образование - по медицина и стоматология и признати специалности по Лицево-челюстна хирургия в България и Орална и Лицево-челюстна хирургия във Великобритания, където работи в периода 2012-2018 година. Там той достига най-високата клинична позиция – консултант хирург. Основните му интереси са в сферата на онкологичните заболявания, лечението на вродените и придобитите деформации на лицето и шията и травмите в лицево-челюстната област.

   Доц. д-р Янев придобива популярност в България през 2017 г., когато пренася технологиите, усвоени по време на практиката му в чужбина в нашата страна и извършва първата уникална операция за Югоизточна Европа с 3D принтиран индивидуален имплант, стабилизиращ микросъдово трансфериран фибуларен трансплантант за реконструкция и изграждане на долна челюст. Съчетаването на новите технологии с високия професионализъм правят доц. Янев един от малкото хирурзи в областта на лицето и шията, които извършват микросъдови анастомози. Чрез тях той възстановява обширни и сложни дефекти, често неподлежащи на адекватно възстановяване по друг начин.

                                                        

    Доц. Янев споделя, че негова мисия е да подобри достъпността до качествено здравеопазване в България. Той посочва, че УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ е болницата, която предоставя всички възможни условия за това и има потенциал да се превърне не само в регионален, но и в национален и европейски център за най-съвременна медицина. Лечебното заведение разполага с отлична материална база и мултидисциплинарен екип, позволяващ прилагане на индивидуален подход при всеки един пациент.

   Болницата работи в тясно сътрудничество с Русенски университет „Ангел Кънчев“, чиито специалности са предпоставка за съвместни разработки в областта на най-съвременните медико-инженерни технологии при възстановяването на пациенти. По време на брифинга, доц. Пламен Захариев от катедра Телекомуникации на факултет Електротехника, електроника и автоматика нагледно представи възможностите на 3D производствените лаборатории, с които  Русенския университет „Ангел Кънчев“ разполага.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha