Вторник, 28 Май 2024

Дария и Александър ще защитават честта на Русе на националното състезание Буквоплет 2023

  Дария и Александър ще защитават честта на Русе на националното състезание Буквоплет 2023
Публикация   18:55     02 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     442

           Днес се проведе петото градско състезание Буквоплет в Русе. Любезен домакин този път беше РБ „Любен Каравелов“, в чиято богата програма посветена на четенето и детската книга намери място завърналият се след прекъсване от 3 години празник на грамотността. 

           Представители на 13 училища от Русе показаха много знания по български език и бяха поздравени от началника на РУО д-р Росица Георгиева. Сред правилата и задачите на състезанието второкласниците бяха водени от Илия Деведжиев, подкрепян от компетентното жури в лицето на доц. Даниела Йорданова и д-р Никола Бенин от РУ „Ангел Кънчев“ и журналистът Габриела Стефанова. Талантливите певци на Общински детски център за изкуство и култура създадоха добро настроение на участниците и техните родители.

           След оспорвано състезание в три кръга за буквоплет на Русе за 2023 година беше обявена Дария Павлова от СУЕЕ „Константин Кирил Философ“. Нейн достоен подгласник стана Александър Сираков от ОУ „Възраждане“. Двамата второкласници получават правото да участват в националното състезание в Пловдив.

            Припомняме, че състезанието Буквоплет беше създаден от Лайънс клуб Русе Север и започна като училищно и градско състезание, подкрепено от всички русенски клубове. Асоциацията на лайънс клубовете в България- Дистрикт 130 прие инициативата и патентова името, правилата и визията на състезанието и работи за широкото му разпространение в страната. Първото национално състезание се проведе в Русе през 2019 година, а в края на април очакваме второто му издание.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha