Днес е : Понеделник, 5 Юни 2023

Ива Митева: Все повече се налага Заедно като желание на избирателите и възможност за решаване на проблемите

Публикация 25 Mar, 2023 / akcent.bg

"Коалиция "Заедно“ има за идея да обедини личности, свободни хора, знаещите, можещите и хората с опит. Защото управлението не трябва да продължава да бъде в интерес на дадена политическа партия и класа, а трябва да бъде в интерес на цялото общество.“ Това каза председателят на коалиция "Заедно" Ива Митева на среща със симпатизанти снощи в конферентната зала на хотел "Дунав".

  "Знаем, че когато обещаем нещо, ще го изпълним с цената на всичко. Ние, включително с Каримански, когато бяхме в парламента, гласувахме решения, които бяха срещу коалицията, но бяха в полза на българските граждани.“  Ако всеки, който е обещал на избирателите нещо, го изпълни в рамките на 1-2 месеца, то обещанията няма да се трупат, както е сега. Състоянието около Дунав мост е същото, каквото заварихме и на предните избори. Само дето недоволството на работещите в района и пътуващите в посока Силистра ще е увелило.

    Средната заплата в Русенско е с повече от 200 лева по-ниска от средната за страната, което затруднява набирането на персонал от фирмите.

  Митева обърна сериозно внимание на условията на живот на хората в неравностойно положение и за необходимостта за тях да се полагат повече грижи. Според нея увеличаването на магазините с дрехи втора употреба говори за липсата на достатъчно средства у хората.

Цените и инфлацията също бяха коментирани, като това води до намалване и ограничаване на потреблението

Митева обърна внимание на ангажимента на бъдещите депутати, че като влязат в парламента Конституцията им вменява да представляват избирателите от техния район, а не партията или само нейните членове. Тя се обърна към колебливият избирател, който променя от избори на избори своя вот, като това се отразява като цяло и на политическата система.

  Борила съм се и ще продължавам да се боря за пряка демокрация- референдумите, които за съжаление не се случват.

 Според лидерът на Коалиция Заедно избирателната активност се покачва, когато изборите са при пълен, 4-годишен мандат, а сега разбираемо пада.


Все по-отчетливо се забелязва липсата на уважение: към закона, към реда, към институциите, към традициите, все повече и към семейството...
"Ако искаме ясна отчетност на главния прокурор, трябва да се направи промяна в Конституцията. Ако искаме промяна във ВСС, също трябва да се направи промяна в Конституцията. Не смятам, че е нормално оправданието "няма мнозинство“. Добре, няма мнозинство, но напишете текстове, сложете ги на масата и нека да обсъждат.“

   В края на срещата Ива Митева отговаря на въпроси на русенци и призова за подкрепа с бюлетина №8 на предстоящите избори.
 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама