Димитър Ганев: Предимството на победителя във вота ще е психологическо

Димитър Ганев: Предимството на победителя във вота ще е психологическо
Публикация   17 Март, 2023   /     akcent.bg   /     271

"Уравнението след това изглежда много подобно на това, което беше в 48-ото НС", заяви политологът от агенция "Тренд"

   Предимството на първата партия ще е психологическо. Взима първи мандат. Но уравнението след това изглежда много подобно на това, което беше в 48-ото НС. Ако съберете мандатите, няма да получите по-различно число в евентуално 49-о НС. Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България” политологът от агенция "Тренд" Димитър Ганев.

   По думите му няма вариант, в който да се направи така наречената „Хартиена коалиция”. „Дори да излезе математически сметката – политически това няма как да стане. Те имаха възможност да направят кабинет и в предното НС, но не го направиха”, подчерта той. И допълни: „Всяка една външна опасност – отечеството е в опасност, потъваме, фалираме, може да бъде аварийно лепило. То може да бъде лепило и за първите две формации. Но комбинацията между първите две политически сили и комбинацията между партиите в „Коалицията на статуквото” не виждам как ще се случи, защото местните избори са спирачка за това”.

   Според Ганев ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС няма как да се коалират при положение, че градят предизборната си кампания въз основа на взаимни обвинения срещу опонента си.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha