Днес е : Неделя, 26 Март 2023

Служебното правителство няма за задача да разклаща предизборно една или друга партия, заяви министърът на правосъдието

Публикация 16 Mar, 2023 / akcent.bg

   Няма по-сигурен индикатор, че служебното правителство си върши работата, от това, че основните политически партии не си харесват този или онзи министър по темите, които не са им приятни. Това е предизборната кампания, нормално е, заяви в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви служебният министър на правосъдието Крум Зарков. Служебното правителство няма за цел да разклаща предизборно една или друга партия, посочи той. 

   „Никой не може да удари партиите така, както те сами се удрят сами себе си. Служебно правителство има заради това, че партиите не могат да съставят правителство“, отбеляза той. Според него те се атакуват взаимно и си намират опонент в служебното правителство.  

   Той коментира и предложенията за изменения в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс. Този закон засяга седем милиона души, защото седем милиона души плащат осъдителните присъди в Страсбург, носят петното на мониторингови механизми, чакат по граници и са третирани като второ качество европейци, посочи Крум Зарков.

   „Някои казват, че този закон е противокоституционен, без да казват в коя част. За да видим кой е прав – дали Министерството на правосъдието или те, този закон трябва да се приеме“, каза министърът на правосъдието. 

   По думите на Крум Закров много хора от висшите етажи на властта са разбрали, свикнали са и са приели, че когато поемат такива отговорности, подлежат на определен вид специален режим. 

   „Например депутатите трябва да декларират имуществото си по различен начин, отколкото хората, които не са депутати, подлежат на КПКОНПИ. Единственият човек, който не разбра, че е необходимо, имайки предвид огромните си правомощия, да има по-сериозен механизъм за контрол и отчетност, се оказа главният прокурор“, каза още Крум Зарков.  

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама