Днес е : Неделя, 26 Март 2023

Ива Митева в Русе: Доверие, Отговорност, Морал, за да можем и да продължим Заедно

Публикация 15 Mar, 2023 / Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ

    Ива Митева, председател на коалиция "Заедно" откри предизборната кампания в Русе:

   Надеждите ни са да започнем да работим Заедно. Затова направихме тази коалиция. Видяхме, че партиите са недолюбвани, мразени. Две години са прекалено дълго време, през които хората можаха да си направят сметка накъде върви страната ни. Доверието е спаднало прекалено много. Идеята ни е коалицията да окрупнява и обединява все повече граждани, политически субекти, неправителствени организации. Това, което е необходимо, е да върнем доверието на хората в Народното събрание, в експертното начало.

   Бизнесът иска основно да бъде оставен да работи. Иска сигурност, стабилност и предвидимост. Да се спре ежедневната промяна на законите, включително и с обратно действие. Остава проблемът с тапата на Дунав мост, задръстването в посока Силистра. Надявам се тази година парите за борба с комарите да дойдат навреме, а не както досга през юли и на практика се връщат, защото няма смисъл да бъдат използвани.

  Русе е недофинансиран град, а основно парите отиват във Варна, Велико Търново и Габрово. .

Всички политици след тези избори трябва да осъзнаят, че само едно обединение може да е спасението. Това искат и хората.

 На всички казвам три думи-  Доверие, Отговорност, Морал.

  Все повече хората искат професионалисти в политиката, технократи, които да решават реалните им проблеми, да се спре с клишетата и да има реални действия.

  Мисля, че през тези 2 години летим с бясна скорост надолу.

  Колкото до бюджета, толкова е надвишен и толкова популистки решения са взети... Не казвам, че пенсиите не трябва да се увеличат и да има социални помощи, но да се дават пари поравно, без да се отчете приносът на всеки, включително и на бизнеса, доведе до огромния дефицит, който за 2023 г. ще гони един млрд. лева.

  Така че все повече се отдалечаваме от еврозоната и от приемане на еврото.

Правилното решение е окрупняване и обединяване. Това е било мечта още от Учредителното събрание на политическите партии.

На Изток или на Запад- електоратът е разделен, за съжаление. Това е така, защото не разбра защо се взема едно или друго решение. Нито за еврото, нито за военно- техническата помощ за Украйна. Трябваше да се излезе и честно да се обясни какви са позитивите и негативите и чак тогава да се вземат тези решения. Тук отново се сбърка.

   Ива Митева е председател на Коалиция "Заедно", водач на листата в Русе и в 23-ти МИР в София.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама