Днес е : Понеделник, 27 Март 2023

"Оскарът" за най-добър филм отива при... "Всичко навсякъде наведнъж"

Публикация 13 Mar, 2023 / akcent.bg

В Лос Анджелис връчиха първите филмови награди

   Всичко навсякъде наведнъж" спечели "Оскар" в категорията за най-добър филм. 

   „Чувството е неописуемо. Тази награда е наша. Тя е на целия екип, на прекрасните хора, които го направиха възможен”, заяви продуцентът на лентата при връчването на престижната статуетка. И допълни: „Това е за баща ми, който както много емигранти, почина млад. Той ме научи, че хората са по-важни от печалбата и че никой човек не е по-важен от другия”.

„Благодаря на всички, които ни вдъхновяваха. Докато растях разбрах, че най-доброто, което можем да направим е да се пазим един друг от хаоса на този свят”, заяви режисьорът на филма Даниел Куан.

    Американската киноакадемия назова първите лауреати на премията „Оскар“. 86-ата церемония по връчването на престижните награди се проведе в театър „Долби“ в Лос Анджелис, САЩ.
 
  Сред първите, получили „Оскар, се оказа Джаред Лето. Той бе награден за най-добра поддържаща мъжка роля за участието си във филма „Клубът на купувачите от Далас;. В драма
 
    След като получи своя Оскар, Лето се обърна към жителите на Украйна,Всички, които гледат церемонията по връчването наОскарите; в Украйна, искам да ви кажа, че ние ви подкрепяме. Ние сме тук, докато вие се борите за това, вашите мечти да се сбъдват, да можете да живеете живота, който заслужавате“, каза той.;Оскарът“ в категорията „най-добър грим и прическа“ също се падна на „Клубът на купувачите от Далас;. Лентата;Великият Гетсби грабна статуетката за най-добри костюми.


„Оскар“ за най-добър анимационен филм получиха създателите на анимацията „Замръзналото кралство“.

За „Най-добър чуждестранен филм;;Оскар грабна лентата;Велика красота на италианския режисьор Паоло Сорентино.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама