Днес е : Неделя, 28 Май 2023

Харалан Александров: Партията на Борисов е незаобиколим фактор за едно правителство. Очаквам уморена и вяла кампания

Публикация 01 Mar, 2023 / akcent.bg

   Кампанията ще се изостри и ще се вдигне тона. Очаквам уморена и вяла кампания. Несекващата политическа криза е рамката, която ще помогне да се решат управленските кризи. Докато няма стабилно правителство, това не може да се случи. Има очаквания за нормализация и конструктивизъм. Да има по-малко компромати и лични обвинения. Това каза за "Твоят ден" културният антрополог Харалан Александров.
По думите му хората инвестират надеждите си в личния си живот, а публичният се счита за провален. "Преобладава разказът, че нищо не се решава в България от списъка "Магнитски". Последните санкции засягат много повече БСП, отколкото ГЕРБ. Партията на Борисов е незаобиколим фактор за едно правителство. Това ни отнема авторството, започва да се мисли за политическото бедствие, като за природното. Има промяна в ранга на страховете - най-тежко се приемат земетресенията, следва войната, икономическите тревоги и политиката като бедствие", разкри той.

   Бившият депутат Методи Андреев смята, че има малка положителна промяна - коалицията на ПП и ДБ. "Ако има раздвижване, то ще е в сектора на реформаторските сили. За да има надежда, трябва да има превес на една от групите - реформатори или статукво. Не виждам възможност за по-различен сценарий, ако има паритет в следващия парламент", заяви той.

   Според него ГЕРБ е изградила корупционна система. "За да има конвергенция и възможност за съвместна работа с тях, трябва да има наказания за крадците", посочи Андреев.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама