Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Крум Зарков за списъка "Магнитски": Носителите на политическата власт трябва да разберат, че време за скатаване вече няма

Публикация 13 Feb, 2023 / akcent.bg

   Новият списък „Магнитски“ и новите санкции на Великобритания са актуалност, но не са актуалност въпросите, които те поставят. Това мнение изрази в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия служебният министър на правосъдието Крум Зарков. „Всъщност този въпрос стои твърде дълго време пред нас и тъй като ние не намираме силата да го решим, се появяват такива неща. Те са санкции днес, но вчера беше мониторингов доклад, бяха и решения на Европейския съд за правата на човека. Всичко това е една и съща логика“, посочи той. 

  "Мисля, че сега ще има втори тур и ако пак нищо не се случи, най-вероятно ще има и последващи. Лошото е, че за това носим цената всички ние", каза той. 

   Крум Зарков посочи, че трябва да се случат две неща. Едното е да се приемат необходимите закони и да се направи необходимата реформа, а другото е да се намерят хората, които качествено и правилно да ги изпълняват. 

   По повод конгреса на БСП в събота Крум Зарков отбеляза, че това, което се случва в тази партия, е също последствие от отдавна нерешени проблеми. "Когато преди година и половина процесът се запуши и оставката на Корнелия Нинова не бе констатирана, въпреки че бе подадена, оттам нататък може да проследите поредица от актове, които водят в крайна сметка до този конгрес", коментира той. 

   В събота Конгресът на БСП изключи 13 делегати, а много знакови социалисти са се подписали под предложение за прекратяване на мандата на председателя  Корнелия Нинова. 

   "Изборният резултат е най-обективният показател. В крайна сметка за всичко друго може да се спори, но не само това е въпросът. Въпрос е на цялостното разбиране за това що е то БСП, какво може и какво трябва да бъде и каква е нейната роля занапред. Аз продължавам да считам, че БСП е стълб на българския политически живот като цяло и когато този стълб е сведен до пето-шесто място, цялата политическа система страда и затова и виждаме различни сътресения“, каза Крум Зарков, който беше член на Изпълнителното бюро на БСП. 

   Според него тези сътресения на политическата система се виждат и в многото бюра за референдуми по различни теми, които са пръснати из страната, те се виждат в липсата на редовно правителство. 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама