Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Бойко Таков: Най-големият проблем за икономиката е липсата на кадри

Публикация 09 Feb, 2023 / akcent.bg

   Най-големият проблем е липсата на кадри, каза Бойко Таков, директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, по време на откриването в столицата на дванадесетото издание на изложението "HR Industry", в което ще бъдат представени добри практики в мениджмънта, привличането и задържането на таланти, технологии и иновации в сферата на човешки ресурси.

   Другата седмица агенцията ще представи национално проучване, в което са включени над 500 компании, отчитащи липсата на кадри като основен проблем, допълни той. Вашата работа е много отговорна, защото работите с хора -  най-важният ресурс в икономиката ни, обърна се той към присъстващите на изложението. Тъй като продуктите ни са насочени към сектора на производството, но гледайки в една посока и работейки с предприятията, бихме могли да сме си полезни в различни инициативи и с удоволствие бихме помогнали, добави Таков. Резултатите от вашата работа ще са положителни резултати за икономиката ни, каза още Таков.

   Полето, в което работим, е най-важното, независимо че звучи като клише за външните за тази индустрия хора, работим с най-важния ресурс – човешкият, каза Полина Маринова, директор на Агенцията по заетостта. Планирали сме много инициативи в рамките на тази година и ще ви търсим, за да вървим заедно в една посока, добави Маринова.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама