Четвъртък, 30 Май 2024

Пламен Димитров: Доходите не растат с темпа, с който се повишават цените в магазините

Пламен Димитров: Доходите не растат с темпа, с който се повишават цените в магазините
Публикация   13:36     06 Фев, 2023 /     akcent.bg   /     299

"Хранителните продукти продължават да се повишават, независимо че инфлацията се поуспокоява. На годишна база цената на храните е нараснала с 26-28%. Олиото и яйцата пък биха всякакви рекорди", коментира Димитров

   Около 8 000 души от работещите в „Български пощи” са се подписали за ефективни стачни действия. Те настояват за 25% увеличение на заплатите и 40 лв. увеличение на ваучерите, които се плащат всеки месец. Ако няма резултат от водените преговори, пощите ще спрат. Това означава, че и пенсиите може да не се изплатят навреме. Това предупреди президентът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на Нова телевизия.

   Той беше категоричен, че разходите във всяко едно семейство са повече от приходите. "Доходите на хората не растат с темпа, с който цените в магазините", каза той.

   "Хранителните продукти продължават да се повишават, независимо че инфлацията се поуспокоява. На годишна база цената на храните е нараснала с 26-28%. Олиото и яйцата пък биха всякакви рекорди", коментира Димитров.

   Президентът на КНСБ посочи, че инфлацията в България е висока заради спекулата. „Няма друго обяснение защо цените на основни стоки и услуги у нас са толкова по-високи, отколкото в някои наши съседни държави”, е мнението му.

   На въпрос защо не усетихме намаляване на цените, въпреки компенсациите, които се изплащат на бизнеса, той отговори: „Защото регулаторите не работят. В една пазарна икономика, конкуренцията би трябвало да движи цените”.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha