Днес е : Четвъртък, 8 Юни 2023

Татяна Дончева: Няма съдебната реформа, има само замазване на очите

Публикация 30 Jan, 2023 / akcent.bg

Проблемът с прокуратурата възникна от хората, които упражняваха тази професия, заяви лидерът на "Движение 21"

    Съдебната реформа не е на път да се случи, защото съдебна реформа няма. Това, което се случва, е някаква имитация, някакво замазване на очите. В сегашния си вид, който се предлага това е една козметика. Това каза в предаването „120 минути“ по bTV лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

   Думите ѝ са в отговор на въпрос дали съдебната реформа най-накрая ще се случи със законовите промени, които се гледат в парламента.

   Според нея за съществена реформа в правосъдието са нужни и промени в Конституцията – нови текстове в главата за съдебната власт.

   „Проблемът с прокуратурата възникна от хората, които упражняваха тази професия. Най-напред от Никола Филчев (главен прокурор 1999-2006), който беше назначения на синята агитка, който с поведението си на поста предизвика много въпросителни дали е правилна конституционната уредба. Вторият човек, който предизвика големи въпросителни, беше Сотир Цацаров (главен прокурор 2012 – 2019) и третия е Иван Гешев (главен прокурор от 2019)“, коментира Дончева.

   Според нея проблемите в системата обикновено са предизвикани не от практиката, а от хора, неподходящо заемащи някакъв пост.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама