Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Делото за убийството на аптекарката е отложено за разпит на свидетели и вещи лица

Публикация 23 Jan, 2023 / akcent.bg

    Окръжен съд – Русе даде ход на разпоредителното заседание по делото за убийството на аптекарката и го отложи за 27.02.2023 г. за разпит на свидетели и вещи лица.

   След снемане самоличността на подсъдимите, съдът прие за съвместно разглеждане граждански иск от сестрата на убитата жена за сумата от 100 000 лв., както и от съпруга и сина й за по 250 000 лв. неимуществени вреди. За доказване на причинените им мъки, душевни болки и страдания, пострадалите лица помолиха да бъдат разпитани трима свидетели.

   Двамата подсъдими и техните защитници поискаха делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие (чл.371 т.1 от НПК), давайки съгласието си да не се провежда разпит на 8 от посочените в обвинителния акт свидетели. Съгласно този текст от Наказателно-процесуалния кодекс, при постановяване на присъдата непосредствено ще се ползва съдържанието на съответните протоколи за разпит на тези лица от досъдебното производство.

   Петчленният състав на Окръжен съд - Русе уважи направените от страните искания: допусна посочените от поверениците свидетели, одобри изразеното от подсъдимите съгласие да не бъдат разпитвани 8 лица и определи да бъдат призовани за следващото съдебно заседание всички вещи лица, двамата свидетели на обвинението, както и тези на пострадалите.

   Делото бе отложено за 27.02.2023 г. от 10,00 ч.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама