Понеделник, 25 Септември 2023

Румъния е поела ангажимент да приключи процедурите въвеждане в експоатация на РоРо терминала Русе- Гюргево да 20.02.2023 г.

Румъния е поела ангажимент да приключи процедурите  въвеждане в експоатация на РоРо терминала Русе- Гюргево да 20.02.2023 г.
Публикация   10:17     12 Ян, 2023 /     akcent.bg   /     513

   До 20.02 румънският вицепремиер и министър на транспорта Сорин Гриндеану е поел ангажимент да приключат процедурите по въвеждане на експолатация на ферибота Русе- Гюргево. Това се е случило по време на заседание на двустранната българо- румънска комисия през номеври миналата година. 

   Отговорът на българския транспортен министър Алексиев е на въпрос на народния представител Драгомир Дамянов каква е ситуацията около вероятността фериботната връзка да се осъществи. Питането е било по време на заседание на Комисията по транспорт към парламента, в която участва Дамянов.

 Според  запознати проблемът от румънска страна е бил свързан с новото ГКПП Моканашул, което ще обслужва Ро Ро терминала. И по-скоро с елекрифицирането на помещенията на новия граничен пункт..

  От страна на северната ни съседка превозвачът и операторът ще бъдат един и същи.

  От спечелилата от българска страна фирма търга за превозвач Русе Фери заявиха, че до края на януари катамаранът Хан Кардам ще пристане в Русе с готовност да заработи по фериботната линия.

   За съжаление, отдел "Връзки с обществеността" към траспортното министерство е дал за контакти само имейли, което прави почти абсурдно общуването и комуникацията с медиите.

 

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още