Днес е : Понеделник, 27 Март 2023

Сбогом, Пеле! Отиде си една легенда

Публикация 30 Dec, 2022 / akcent.bg

   Бразилската футболна легенда Пеле почина на 82-годишна възраст, след като загуби битката с рака.

   Трикратният световен шампион бе повече от месец в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, след като състоянието му рязко се влоши при лечението на рак на дебелото черво.

  В последните дни популярният с прозвището Краля на футбола бивш играч си взе сбогом с членовете на семейството си, които бяха неизменно до него в болницата и се надяваха на чудо, но такова не се случи.

   Смъртта му потопи в скръб света на футбола, като много настоящи играчи изразиха съболезнованията си. Сред първите бяха мегазвездите Лионел Меси и Кристиано Роналдо....

...Болницата „Алберт Айнщайн“ съобщи преди дни, че ракът прогресира и че Пеле се нуждае от повече грижи поради затруднения в работата на бъбреците и сърцето. В съобщението на болницата се посочваше още, че Пеле ще остане в „нормална стая“ и няма да бъде преместван в интензивно отделение далеч от близките си.

През последните години бразилецът често влизаше в болници, което пораждаше слухове за състоянието му. През 2014 г. той се    озова в такава заради проблеми с бъбреците, а няколко месеца по-късно претърпя операция на простатата.

Футбол  

На 4 септември 2021 г. в болницата „Алберт Айнщайн“ в Сао Паоло Пеле беше опериран от рак на дебелото черво. От този момент нататък легендата страда много, а терапиите даваха резултат до миналия ноември, когато Пеле се върна в болницата, в която в крайна сметка почина.

   Пеле бе единственият трикратен световен шампион на планетата. Той печели Мондиали с Бразилия през 1958, 1962 и 1970 години, като държи и рекорда за най-много голове с фланелката на Селесао - 77 попадения в 92 срещи.

Коментари

Реклама

Реклама