МВР и германски консорциум правят нова система за документи за самоличност

МВР и германски консорциум правят нова система за документи за самоличност
Публикация   23 Дек, 2022   /     akcent.bg   /     284

   Започва изграждането на нова система за документи за самоличност у нас, а за целта МВР подписа договор за обществена поръчка с германски консорциум, става ясно от съобщение на сайта на ведомството. Директорът на дирекция „Български документи за самоличност“ Светлана Ценева изрази увереност, че в резултат от партньорството страната ни ще има документи на световно ниво.

   От германския консорциум заявиха готовност да осигурят на страната ни следващо поколение документи за самоличност. За изпълнение на проекта са подготвени екипи както в Германия, така и в България. Те ще работят в тясно взаимодействие с екипите на министерството.

   Разчитаме, че ще бъдат приложени най-добрите практики и иновации в концепцията, която трябва да бъде подготвена от изпълнителя в рамките на 30 дни от подписването. От страна на МВР е направена необходимата организация и всички екипи са запознати със задълженията и отговорностите си при изпълнение на дейностите, заяви зам.-министър Моника Димитрова-Бийчър по време на среща с представители на фирмата-изпълнител. Тя подчерта, че дългосрочният проект е най-големият и съществен към момента и представлява огромна стъпка напред за България.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още