Днес е : Неделя, 26 Март 2023

СДС Русе навърши Христова възраст, отбеляза я с подобаващ купон в Две могили

Публикация 11 Dec, 2022 / Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ

    СДС  отбеляза вече традиционно годишнина от създаване на областната структура в Две могили. Областният лидер Драгомир Дамянов, който на последните избори успешно се пребори и успя да влезе в парламента от групата ГЕРБ- СДС домакинства на тържеството по случай 33-та годишнина на вече най-старата дясна партия.  Обръщение към всички седесари и гости освен Дамянов отправиха общинският председател и член на НИС на СДС Станимир Станчев и верният на синята идея секретар на областната структура.

   Дамянов припомни, че празникът вече носи началото си от 7 декември, когато в парламента в столицата е отбелязано празнично създаването на СДС, което вече навърши Христова възраст. Кръгла маса е разказала историята на синята идея и е върнала близката история, когато са поставени основите на демократичните процеси в страната.

   СДС е обречена да съществува, тъй като се оказва единствената партия, родена в зората на демокрацията в края на миналия век, а и има още ангажименти към своите членове и към обществото, които трябва да изпълни. Това каза домакинът Дамянов на присъстващите, като изрази надеждата си в следващия парламент сините депутати да станат двойно повече.

  Очакванията му са следващата седмица да бъде избран редовен кабинет. Народният представител изрази желание и надежда, че младите в СДС- Русе ще поемат щафетата и още по-успешно ще се реализират в живота и ще направят СДС една още по-успешна демократична 

   За общинския председател Станимир Станчев СДС следва начертаната стратегия за развитие- Европейския съюз и НАТО като ценности, които трябва да се защитават. Всички в СДС работят за една по-добра България, страната ни да бъде добро място за живеене за всички с достойни доходи.

   Станчев подчерта, че СДС е кауза, която не може да се реализира без морал и се обяви открито срежу популизма в политиката.

   Един от първите членове и активисти на СДС- Милан Николов, който е секретар на областната структура също поздрави съмишлениците си и гостите, като специално внимание отдели и на младежката структура на партията, представителите на която бяха едно сериозно представителство на празничната вечер.

   Традиционно за годишнините на СДС бе разрязана вкусна торта, около която се събраха и снимаха участниците в синия купон. Дори двубоят между Франция и Англия не успя да попречи на градуса на настроение, подплатен от новата реколта бели и червени вина.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама