Сряда, 28 Февруари 2024

Отрезвяване: Неуспешно публично предлагане на акции на БФБ от Син Карс

Отрезвяване:  Неуспешно публично предлагане на акции на БФБ от Син Карс
Публикация   12:17     04 Дек, 2022 /     akcent.bg   /     714

Опитът за пласиране до 13.7 милиона акции за близо 14 млн. лева не успя да достигне дори прагът от 2.5 млн. акции

   Публичното предлагане на акции на Българската фондова борса, целящо да увеличи капитала на „Син Карс Индъстри“, е неуспешно. Въпреки това българският производител на спортни коли и електромобили продължава да следва плана си за листване на борсата в Амстердам. Това става ясно от съобщение на дружеството в платформата x3news. 

   С предлагането на нова порция акции компанията искаше да увеличи капитала си до 34.2 млн. лв. от 20.5 млн. лв. За целта опита да издаде до 13.7 милиона акции на цена от 1.14 лева всяка. Сделката щеше да е успешна при пласиране на поне 2.5 млн. акции, но този праг така и не е достигнат.

   Неуспехът на аукциона идва в труден момент за световните фондови борси, които страдат от усложненията на икономическата и геополитическа обстановка – след като години наред се движеха на гребена на вълната. В обръщение до акционерите изпълнителният директор на „Син Карс“ Росен Даскалов посочва, че компанията се е решила на публичното предлагане, защото увеличението на капитала е било заложено още през IPO-то през 2021 г.

   "Син Карс“ остава българска компания“, изтъкна Росен Даскалов, напомняйки, че през 2014 г. той и екипът му избраха да се върнат от Англия в България. 

   Sin Cars заяви през август, че възнамерява да построи завод за производство на своите електрически превозни средства L CITY в Румъния, разширявайки съществуващите си операции в основната база в Русе. Първоначалната идея бе новата база да е близо до съществуващата в България, но градската управа на Гюргево е предложила по-добри условия на предприемача.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още