Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

Над 2000 дръвчета засадиха ентусиасти на старото сметище в Русе

С повече от 2 хиляди млади дръвчета се разрасна днес Новата гора на Русе, написа във фейсбук страницата си кметът Пенчо Милков.
Една инициатива, която за втора година събра ентусиазма на СъГраждани и техническия капацитет на Община Русе.
 
    Прекрасна беше атмосферата в студения неделен ден, пише кметът.
 
  Десетките доброволци от различни възрасти доказаха, че русенци можем да действаме заедно, да си поставяме амбициозни цели и да ги постигаме.
 
   Една от тях е превръщането на старото градско сметище в прекрасно зелено кътче.

   Залесяването е продължение на миналогодишната инициатива, при която бе вдъхнат живот на над 300 фиданки. През топлите дни доброволците се грижеха за дръвчетата, като за поливането им съдейства ОП „Паркстрой“. По този начин 60% от първите фиданки са се хванали и вече растат.

   Тази година от Гората.бг бе осигурен 11 пъти повече посадъчен материал, който в по-голямата си част бе засаден за няколко часа от десетките русенци, дошли да подкрепят каузата.

   За тях бяха осигурени и забавления - хоротека, стрелба с лък, с подкрепата на СК "Джамбо 2006"- Русе, както и конна езда от Ездови клуб "Кентавър - Русе".

   „Дългосрочната ни цел е от място, на което е имало отпадъци, да направим заедно крайградски парк“, сподели председателят на сдружението Боян Боцев.

  „Освен това такива инициативи сплотяват хората – нещо, от което обществото ни се нуждае изключително в този момент“, допълва той.

 

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама