Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

Атанас Семов: У нас борба с разпространението на наркотици няма

Публикация 27 Nov, 2022 / akcent.bg

   Управленското бездействие у нас по отношение на пътната безопасност води до геноцид, коментира преподавателят по конституционно право на Европейския съюз професор Атанас Семов в "Денят започва с Георги Любенов".

   "Голяма част от нарушенията не се установяват и голяма част от установените нарушения не се наказват. Глоба, която не е събрана, е хартийка хвърлена в кошчето", подчерта Семов.

   Една от причините у нас толкова масово да се нарушава, е наличието на изключително много ограничения и забрани.  Аз си позволих веднъж, преди няколко месеца, да преброя от Варна до София, и ще ви посоча шокираши данни...От изхода на Варна до началото на София иман над 2000 !!! знака.... маркировката се променя на 710 места. За 500 км. каране това значи 400 знака на час или 7 знака на минута. Няма човешки мозък, който може да ги спази, нито който може само да ги осмисли.

   Разрешената скорост се променя 102 пъти, включително 17 пъти на магистралата...Категорично твърдя, че при при по-добра организация на движението тези знаци не трябва да ги има.

   Според него друг съществен проблем е наркозависимостта.

   Атанас Семов допълни, че у нас борба с разпространението на наркотици няма.  Това да се кара кола надрусан е кретения, коментира проф. Семов, Това е следствие на отказа на функциониране на държавата. По думите му е необходим механизъм за контрол на продажбата на цигари, алкохол и наркотици около училищата.

    "България е на едно от първите места в Европа по разпространение и употреба на наркотици, включително в среди, където това би трябвало да е абсолютно немислимо, като полицията", каза още Атанас Семов.

   Наркоманизирането на една нация.

Каквито и действия да се предприемат, във всяка една система на държавата се намират хора, които да предупредят дилърите и за секунди те изчезват от мястото, където иначе учениците ги намират, за да си купят онова, което не бива да чуват и виждат през живота си.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама