Сряда, 21 Февруари 2024

Инцидент с цистерна в завод “Лубрика”, загинал е служител

Инцидент с цистерна в завод “Лубрика”, загинал е служител
Публикация   07:55     24 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     664

Няма екологична опасност за Русе

    Инцидент с цистерна е причинил смъртта на служител на русенския завод “Лубрика".

    Взривил се е автомобилът с цистерна на частната фирма, която е зареждала масло

         Шофьорът на цистерната е успял да се спаси.

     От фабриката са реагирали бързо и всички служители са евакуирани своевременно. Пожарът е потушен и районът се разчиства.

   Предстои разследване, за да се изяснят причините за взрива

   Опасната ситуация, създала се след взрива на цистерна в завод „Лубрика“, вече е напълно овладяна. За по-малко от час огнеборците потушиха избухналия пожар, засегнал и част от съоръженията в предприятието. Пожарникарите ликвидираха риска от допълнителни взривове, застрашаващи живота на хората. На място веднага пристигна и областният управител Анатоли Станев, който разговаря с представители на институциите, имащи отношение за справяне с проблема. Няма опасност за изпускане на опасни вещества в атмосферата. Няма и опасност за населението.

   Инцидентът е причинил смъртта на човека, който е работил по товаренето на автоцистерната. По първоначални данни няма други пострадали – загинали или ранени. Шофьорът на цистерната е успял да се спаси. От фабриката са реагирали бързо и всички служители са евакуирани своевременно. В момента текат следствени дейности, като периметърът ще остане отцепен. Достъпът до съседните фирми не в възпрепятстван, като дежурни полицаи регулират движението по обходни трасета.  Според Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението и Областната дирекция на МВР са действали бързо и адекватно за справяне с последствията от инцидента.

   На мястото на инцидента дойдоха също кметът Пенчо Милков, неговият заместник Димитър Недев, представители на Областната администрация и Общината, ръководството на Областната дирекция на МВР, Центъра за спешна медицинска помощ и БЧК.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha