Главният секретар на МВР подава оставка

Главният секретар на МВР подава оставка
Публикация   22 Ноемв, 2022   /     akcent.bg   /     245

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка. Решението си обяви на брифинг пред медиите, след като тази сутрин полицейски служители пострадаха при нов сблъсък с мигранти, предаде репортер на БГНЕС.

Днес, аз и главен комисар Станев ( заместник-главният секретар на МВР - бел. ред.) подаваме оставки, информира комисар Тодоро

   Главният секретар на МВР отбеляза, че законодателството, което съществува към момента е изключително либерално. Законодателството поощрява този вид бизнес - каналджийството, заяви още той и настоя за законодателно решение, което да защитава полицейските служите, спиращи с телата си нелегалните мигранти.

"Това е поредният случай", каза още той.

   Комисар Тодоров съобщи, че за периода 2021 - 2022 година около 4000 са досъдебните производства, свързани с трафика на хора, половината от тях са приключили с осъдителни присъди, но ефективните са само 158.

   Тодоров подчерта, че от една страна, когато депутатите разглеждат тази тема в утрешното си заседание, трябва да направят законодателни промени, които да защитават полицаите, а от друга страна, когато прокуратурата разглежда такъв тип дела да е внимателна, че осъждайки тези хора на глоби и основни присъди, те отново се връщат и се изправят срещу полицията. "Назрял е моментът законодателната власт да си каже думата", подчерта той.

          Окръжна болница: Полицаят е в медикаментозна кома

   На извънреден брифинг директорът на УМБАЛ "Света Анна" д-р Славчо Близнаков даде повече подробности за състоянието на тежко пострадалия полицейски служител.

   Полицаят е с тежко увреждане на мозъка, в медикаментозна кома и на апаратна вентилация. Той има черепно-мозъчна травма, със сериозно увреждане на мозъка, има счупени кости на черепа, с голям вътрешномозъчен хематом. Следващите дни ще са критични за живота му, заяви д-р Славчо Близнаков.

   Извършена му е операци от екипа на д-р Стефан Николов, хирург, началник на Клиника по неврохирургия.

   За него е направено всичко, което е по силите на българската медицина, увери д-р Близнаков.

   В болница "Св. Анна" са настанени още шофьорът на буса и трима от мигрантите. Те са в много по-добро състояние.

   Заради тежкото състояние на униформания е извикан и националният консултант по неврохирургия у нас проф. д-р Николай Габровски. /БГНЕСКоментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha