Днес е : Събота, 28 Януари 2023

Ръководството на БСП обърна на 180 градуса собствената си позиция за машинното гласуване

Публикация 21 Nov, 2022 / akcent.bg

   Ръководството на БСП обърна на 180 градуса собствената си позиция за машинното гласуване, която аз и моите колеги сме защитавали през много нощи като онази, в която правната комисия приемаше промени в Изборния кодекс.
 
   Непоследователността ни и фактът, че се явяваме преносител на тези скандални идеи – върху тях ГЕРБ и ДПС се упражняват, се плаща; отразява се на изборния резултат. Това допринесе и за петото ни място на последните избори.
 
  Едни изборни правила трябва да бъдат прилагани известно време, а не да бъдат сменяни преди всеки избор. Дебатът за хартията и машината се води дълго време и точно когато счетохме, че е решен и проведохме едни избори, които не предизвикаха никакъв проблем – да се постави това като първа точка в дневния ред, ми се струва абсурд.
 
  Решението на правната комисия да се броят ръчно разписките от машините застрашава целия изборен процес. Това ще доведе до проблеми както с провеждането и организацията на избора, така и с отчитането на резултата.
Партиите, които извадиха на дневен ред една тема, която не е обективна на фона на проблемите на българското общество, според мен допуснаха сериозна грешка.
 
     За Шенген:
  България има право да влезе в Шенген и не трябва да допускаме никоя страна да ни лишава от това право. Между 6-и и 9-и декември ще се решават въпросите по членството ни, дотогава не трябва да отслабваме натиска.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама