Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

Мъск пита потребителите на Twitter да възстанови ли акаунта на Тръмп

Публикация 20 Nov, 2022 / akcent.bg

52% от получените над 10 милиона отговора бяха в подкрепа на връщането на американския експрезидент

   Броени часове след като каза, че още не е решил дали възстанови акаунта на бившия президент Доналд Тръмп в Twitter, Илон Мъск зададе снощи този въпрос на потребителите на социалната мрежа под формата на анкета, предаде AFP.

   Към 16:15 часа днес 52% от получените над 10 милиона отговора бяха в подкрепа на връщането на американския експрезидент, чийто профил беше закрит заради ролята му за нападението на негови привърженици срещу Капитолия на 6 януари 2021 г., когато избраниците в Конгреса трябваше да удостоверят победата на Джо Байдън на президентските избори.

   Не се знае дали мултимилиардерът ще се съобрази с избора на потребителите, но след поста с въпроса той публикува нов - с латинската сентенция Vox Populi, Vox Dei ("Глас народен - глас божи"), от което може да се заключи, че решението ще вземат хората.

   Twitter беше предпочитаната от Доналд Тръмп платформа за публични изявления, в която той имаше над 88 млн. последователи. Бившият президент вече предупреди, че няма да се върне в социалната мрежа и ще остане в собствената си мрежа Truth Social, създадена след закриването на акаунта му.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама