Понеделник, 2 Октомври 2023

Проф. Атанас Семов: Ние сме една самоубиваща се държава

Проф. Атанас Семов: Ние сме една самоубиваща се държава
Публикация   06:20     11 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     697

"В тези 33 години няма нито една значима положителна тенденция в развитието на страната ни", каза още проф. Семов

   "10 ноември беше краят на един съвсем сгрешен режим и началото на една голяма надежда. Днес, 33 години по-късно констатацията не може да бъде друга, освен че тези 33 години са един от най-тежките периоди в цялата история на България, защото си съсипахме държавата. Ние сме една самоубиваща се държава и нещо повече, аз си мисля, че в тези 33 години няма нито една значима положителна тенденция в развитието на страната ни", смята проф. Атанас Семов.

   За 33 години сме загубили една трета от населението на България- от 9 млн. станахме 6 млн. Ние сме и една от най- застаряващите нации в света- което вещае много скоро разпад на социално- осигурителната система.. Голям проблем ще е въобще изплащането на пенсиите и други социални плащания.

   Здравният статус на българското население е изключително влошено.

Образованието ни е много по-лошо от тогава.Днес над 30 на сто от населението е функционално неграмотно, а близо 10 на сто е напълно неграмотно- не може да чете и да смята. Да не говорим за чудовищното обезродяване на българското училище- българското образование вече произвежда гастарбайтери без национална идентичност...

... Поне 40 на сто от българите днес живеят по-зле отколкото техните връстници преди 33 години. Тук влизат една огромна част от пенсионерите, една огромна част от интелигенцията- читалищни, музейни дейци, които обикновено са забравяни, свещенниците на православната църква.

  Най- страшната констатация за този преход е разпада на ценностната ни система.

   "В нашето общество за тези 33 години се развиха три феномена, които нямат аналог в нито една друга цивилизована държава никъде по света особено пък и трите заедно: посегателства над лекари и учители, телефонните измами и купуването на гласове. И вместо ние да се опитаме да се справим като общество с тези недъзи, сега връщаме отново чрез хартиената бюлетина някои от механизмите за контролиране на гласовете и купуване на гласове", сподели проф. Семов.

Тагове : Семов , държава ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още