Днес е : Петък, 27 Януари 2023

ГЕРБ-СДС очаква утрешната среща с ,,Продължаваме Промяната,, да бъде коректна, заяви Десислава Атанасова в Русе

Публикация 07 Nov, 2022 / akcent.bg

   Очакваме срещата утре между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната" да бъде коректна. На нея всяка една от политическите сили да заяви приоритетите си, но и да постигнем базов консенсус кое е изпълнимо и кое не е. Това коментира в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

   По думите й, ако всички искат да има сформирано редовно правителство, ще се стигне до тези теми от всяка една от предизборните платформи, програми или приоритети.

   "В името на държавата ни, на родината ни, трябва да можем да седнем на една маса - без значение с кого ще говорим. Ще говорим за този народ, който ни е избрал всички", каза Атанасова. 

   Тя обясни, че ГЕРБ-СДС разполага с доказани експерти, които имат опит. 

   "На срещата трябва да поговорим сериозно за това как популизмът не следва да взима връх в политическите разговори, а когато се носи отговорност за държава, трябва повече да се мисли по кои допирни точки можем да се обединим и заедно да носим тежестта. Не трябва някой да се опитва чрез популизъм и послания, насочени към обществото, които са предизборни, да трупа позитив за собствената си политическа партия", обясни Атанасова. 

   Тя заяви, че се надява всеки да осъзнае своето място и никой "да не размахва пръст" на своя политически опонент. 

  "Ако си дадем време на разума, на отговорността към държавата, е най-логично партията, събрала най-голямо одобрение, да има най-голям шанс да състави правителство. Ако всички се водим от националния интерес, трябва да намерим сили да преодолеем егото си - политическо и лично, и да можем да водим диалог", каза още Атанасова. 

   Според депутата от ГЕРБ-СДС Драгомир Дамянов всички партии, които влязат в едно бъдещо редовно правителство, ще загубят електорат, защото е необходимо взимането на непопулярни мерки.

   Дамянов коментира актуалната политическа обстановка и ситуацията с бюджета. По отношение на Русе той смята, че влизането на България в Шенген е по-вероятно да разтовари трафика на Дунав мост, отколкото така дълго чаканата магистрала. Служебният министър Атанас Пеканов е уверил депутата, че интермодалният терминал в Русе е включен в първия транш от парите по Плана за възстановяване, който се чака да дойде през декември.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама