Неделя, 3 Декември 2023

Севда Шишманова и още три боксьорки спечелиха четири медала от европейското първенство

Севда Шишманова и още три боксьорки спечелиха четири медала от европейското първенство
Публикация   16:15     23 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     485

Злато за русенката, два сребърни и един бронзов медал от Будва

   С четири медала приключиха участието си българските боксьорки на европейското първенство в Будва, Черна гора. Българският състав завърши на трето място в отборното класиране.

   Севда Асенова спечели европейската титла в категория до 48 килограма. Тя се справи с Роберта Бонати от Италия след 5:0 съдийски гласа. Асенова вече има три европейски титли от шест финала на първенствата.

   Сребърни отличия от първенството взеха Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг), а бронз спечели Станимира Петрова (54 кг).

   "Поздравявам момичетата и техните треньори за изключителните постижения, които те постигнаха. Това е резултат на идеологията, която налагаме от години в женския бокс. Можехме действително от 6 момичета да вземем 6 медала, но и сега, при 4 отличия, това е много силен резултат. Зад нас са Англия, Франция, Италия, много сериозни страни в женския бокс", коментира президентът на федерацията по бокс Красимир Инински.

  Той добави, че резултатите от европейското първенство дават надежди в подготовката за олимпийските игри в Париж през 2024 г.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha