Сряда, 17 Април 2024

Откриха обновените тенис зали в Русенския университет

Откриха обновените тенис зали в Русенския университет
Публикация   13:56     19 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     485

   Ректорът на Русенския университет академик Христо Белоев откри днес обновените зали за тенис на маса в Спортния комплекс на университета. В резултат от извършения ремонт залите са изцяло реновирани, като подовото покритие отговаря на най-новите изисквания за практикуване на този спорт. В ход е и подмяна на масите за тенис (вече е доставена първата маса), които ще способстват за подобряване качеството на учебния процес със студентите и за подобряване на условията за подготовка на университетските отбори.

   Тенисът на маса е един от водещите спортове в Русенския университет. Стотици са купите и медалите, които са завоювали състезателите по тенис на маса през годините на държавните студентски шампионати у нас. През настоящата година студентите спортисти на университета спечелиха по-вече от 40 медала на Националната студентска универсиада и на Летните университетски игри, като над една трета от тях за завоювани от състезателите по тенис. Представители на Русенския университет по тенис на маса са участвали и на световни и европейски студентски състезания – Веселка Илиева участва в Световната студентска универсиада в Сеул, а Павел Цолов в Европейското студентско първенство в Хърватия.

   В своето приветствие академик Христо Белоев поздрави студентите и техните ръководители с постигнатите спортни успехи. Той отбеляза, че развитието на спортната база е постоянна грижа на академичното ръководство и се извършва планомерно, стъпка по стъпка, в съответствие с приетата от Академичния съвет Стратегия за развитието на спорта в Русенския университет. Той пожела на студентите да се включват още по-активно в различните форми на масовия спорт и да използват пълноценно възможностите на обновения спортен комплекс на Университета, а на университетските отбори по тенис на маса – нови, още по-големи успехи.

   На спортното събитие присъстваха още проф. д-р Пламен Кангалов, зам.-ректор по учебната работа, проф. д-р Борислав Ангелов, ръководител на Университетския спортен център, декани на факултети, преподаватели от катедра Физическо възпитание и спорт и студенти.

Тагове : тенис зали , РУ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha