Днес е : Понеделник, 27 Март 2023

Русенският спортен клуб „Ипон“ с 37 медала от Националната купа по карате киокушин - кан

Публикация 17 Oct, 2022 / akcent.bg

  В зала „Дунав“ в Русе се проведе Национална купа „Пристис“ за всички възрастови групи по карате киокушин – кан. Състезанието е част от Държавния календар на Българската национална федерация по карате, а организатори на проявата са Българската федерация киокушин – кан и русенският Спортен клуб „Ипон“ с подкрепата на Община Русе. Спортната надпревара бе открита от кмета Пенчо Милков и в нея взеха участие 86 състезатели от различни български клубове, членуващи във федерацията.

    „Силно вярвам, че днес всички участници правят решителна крачка към това да станат по-добри състезатели, но и личности, защото спортът учи първо на това“, обърна се към спортистите кметът. Той благодари и на техните семейства за подкрепата, която ежедневно оказват на своите деца, за да могат те да се самоусъвършенстват.

    Русенският клуб „Ипон“ завърши надпреварата с общо 37 медала – 35 в дисциплината „кумите“ и 2 в „ката“. Купата за боен дух отиде при Александра Великова и Иван Христов отново от клуба домакин. Купата за най-добра техника заслужено отиде при Трифон Маринов от СК "Киокушин Павликени" и Габриела Кирпева от СК "Киокушин" Нови Пазар.

   Проведе се и съдийски семинар, който бе воден от сенсей Андреян Иванов и шихан Николай Рачев.

    В края на месец септември в Мадрид се проведе Европейско първенство по карате киокушин-кан, в което се включиха 370 участници от 20 държави. Българската федерация по киокушин - кан участва с 20 свои състезатели, които станаха втора сила в Европа. От СК „Ипон“ Русе Ангел Ганев стана европейски шампион в категория „16 – 17 г.“. Елена Емануилова стана вицеевропейска  шампионка при 12 - 13 – годишните, а Борис Василев грабна бронзовия медал в клас „14 – 15 г.“. В края на Европейското първенство сенсей Мирослав Барбов от русенския спортен клуб положи изпит за повишаване на степените пред директора на Световната киокушин-кан организация Хатсуо Рояма, на който защити 4 дан.

 

Коментари

Реклама

Реклама