10 нови пейки с факти за Дунав са дарени на русенци

10 нови пейки с факти за Дунав са дарени на русенци
Публикация   05 Окт, 2022   /     akcent.bg   /     411

    10 пейки с интересни факти за река Дунав бяха дарени днес от Kaufland България на Община Русе. Инициативата е част от мащабната кампания на групата Schwarz срещу замърсяването с пластмаса на реката „Заедно за по-чисти реки”.

   „Признателен съм за дарението, защото с него повдигате темата за опазването на един от символите на града ни - Дунава. Избрахме да поставим пейките на любимия на русенци кей, защото така посланието ще достигне до повече хора“, каза зам.-кметът Енчо Енчев на официалното представяне на дарението.

   „Важно е да насочваме вниманието към въпроси, които са обществено значими за хората. Само по този начин можем да достигнем до промяна в начина на мислене и живот”, сподели ръководителят „Продажби“ за Северна България на най-голямата търговска верига у нас Георги Янев. Направеното дарение е продължение на инициативата на компанията за почистване на брега на реката. Акцията, в която се включиха служители на веригата и техните семейства, се проведе в началото на септември край брега на Дунав в близост до град Мартен и в изпълнение на стратегията за пластмасата  Reset Plastic на компанията.

   Дарените пейки са разположени на крайбрежната алея на кея в Русе, между понтони 10 и 11. От тях може да научите, че през Дунав в морето годишно попадат 1000 т пластмасови отпадъци, реката е една от най-застрашените от замърсяване реки в света, тя е дом на 65 вида риба и над 320 вида птици в долното си течение и още много други любопитни, но и алармиращи общественото съзнание факти. 

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още