Понеделник, 25 Септември 2023

Откъде дойдоха новите гласове за ,,Възраждане,,?

Откъде дойдоха новите гласове за ,,Възраждане,,?
Публикация   23:59     02 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     265

   Според първите прогнозни резултати партия „Възраждане“ удвоява резултата си от предните избори. Според екзит пола на социологическите агенции партията на Костадин Костадинов събира около 10% от вота.

   По данни на „Галъп“, представени в ефира на Нова телевизия, 17% от гласовете за "Възраждане" са дошли от бивши гласоподаватели на "Продължаваме промяната". По 5 процента партията печели от бивши поддръжници на ГЕРБ и на БСП. 9% са от избиратели на „Има такъв народ“, а 2% - от тези на ДБ.

 

 

 

   „Продължаваме промяната“ запазват 60% от избирателите си. По 6% от тях преминават към ГЕРБ и ДБ. 7% от бившите поддръжници на партията са преминали към „Възраждане“, а 3% към ДПС. Други 7% от гласувалите за партията на Кирил Петков и Асен Василев, са подкрепили формацията на Стефан Янев „Български възход“. ДПС са придобили 1% от избирателите на ПП.

 

 


   Големите губещи на настоящите избори изглежда са „Има такъв народ“, които според 100% от паралелното преброяване на „Галъп“ не успяват да преминат 4-процентната бариера. 14% от гласоподавателите на ИТН сега са подкрепили ПП, а 11% - „Възраждане“. „Български възход“ са привлекли 5% от поддръжниците на формацията на Слави Трифонов, а 4% - БСП. По 3% са преминали към ГЕРБ и „Демократична България“. 

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha