Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

ВМРО закри предизборната си кампания в Крепчанския манастир

Публикация 30 Sep, 2022 / akcent.bg

    В петъчния ден, 30 септември, в средновековния православен Крепчански манастир в скалите над с. Крепча, община Опака, обл. Търговище, ВМРО - Българско национално движение закри предизборната си кампания. Присъстваха водачите на листи на ВМРО от 19 МИР - Русе Галин Григоров, от 18 МИР - Разград Цветелин Радулов, от 28 МИР - Търговище Анита Станчева, от 4 МИР - В. Търново Евгени Коев, от 7 МИР - Габрово доц. Милен Михов и от 3 МИР Варна - Искрен Веселинов, членове и симпатизанти на партията от различни области.

   Закривайки предизборната кампания за 48-то Народно събрание, съпредседателят на ВМРО-БНД Искрен Веселинов се обърна към присъстващите с кратко слово, в което подчерта:

   "Ние сме именно пред Крепчанския манастир в последния ден на предизборната кампания, защото това място има значение за всички българи. Тук е най-старият установен надпис на кирилица - надпис, който еднозначно показва, че кирилицата е българската азбука. както изписахме по предложение на ВМРО в българското законодателство. Азбука, създадена от българската държава, и азбука, която дава началото на онази империя на духа, която създава България. Днес имаме много политици, които се кланят и служат на чужди империи.Но тези империи са временни, те се крепят на своите армии и икономики, и техният хоризонт винаги е в рамките на столетия.

   Докато империята, която създадоха българите при Борис I Покръстителя и при Симеон - империята на духа остана, и тя ни прави това, което сме. За запазването на това българско наследство и българщината единственият гарант днес продължава да бъде ВМРО. ВМРО - Българско национално движение е онази политическа сила, която винаги е отстоявала не само българския национален интерес, но и българската духовност. А без духовност няма България!"

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама