Понеделник, 2 Октомври 2023

Людмил Христов "Продължаваме промяната": Време е за реални действия с реални резултати

Людмил Христов
Публикация   19:12     29 Септ, 2022 /     akcent.bg   /     205

    Защо решихте да се включите в политиката?

12 години се наслушах на празни приказки и откровени лъжи от представителите на ГЕРБ. Омръзна ми да гледат на мен само като на ниско интелигентен избирател и да ми хвърлят прах в очите.  Искам да покажа, че в България все още има хора с морал и достойнство, които могат да работят за хората. Време е за реални действия с реални резултати.

    Мислите ли, че сте подготвен да управлявате?

    Да, подготвен съм. Имам изключително богат управленски опит, който съм придобил в големи международни компании. Дълги години съм управлявал и управлявам собствен бизнес. Знаете, че в последните шест месеца бях част от изпълнителната власт, което ми позволи отвътре да видя как функционира и държавната администрация.

    Как конкретно бихме се справили с тежкия трафик на Дунав мост?

Конкретното решение е всички служби и институции, освен гранична полиция, да излязат от граничната зона. Така трафикът ще се облекчи драстично. Още повече, че един ден, когато сме вече част от Шенгенското пространство, няма да има дори и проверка на документите. Друго конкретно краткосрочно решение, което обаче минава през спогодба с Румъния, е прилагането на граничен контрол с едно спиране. Защо да не започнем да прилагаме Шенгенския граничен кодекс още сега?

    А магистралата Русе – Велико Търново, защо я спряхте?

Проектът никога не е бил спиран. Правителството искаше да ревизира проекта и да бъде сигурно, че цената, която ще се плати е реална и справедлива с оглед на предвидените строителни работи. Всички знаем за огромните финансови злоупотреби и как парите за магистрали са теглени от банките в чували и сакове. Аз лично не съм съгласен, чрез моите данъци, да плащам пътища тройно или четворно по-скъпи, отколкото те струват в развитите европейски страни.

    Една от Вашите опорки в предизборната кампания беше, че сте увеличили пенсиите. Дори говорите за средна пенсия от порядъка на 900 лв. Вярвате ли, че това може да случи?

Увеличението на пенсиите не е опорка, а факт, който никой не може да отрече. Управлението на ГЕРБ, никога не е увеличавало с толкова пенсиите на нашите родители. И да вярвам, че пенсията може да достигне високи стойности, когато държавата спре течовете и кражбите и започне да разпределя справедливо благата между всички слоеве на обществото.

   Можем ли да излезем от всички кризи, през които България минава?

 Разбира се, че можем. Просто трябва да направим няколко много ясни стъпки. Трябва да спрем кражбите, да започнем да работим за хората и да реформираме съдебната система. С прокурор, който опъва чадър над тези, които крадат не можем да имаме правова и просперираща страна. Ние направихме една много важна крачка в тази посока. В рамките на правомощията, които ни даваше 47-мия парламент, започнахме реформата в КПКОНПИ, с която искахме тя да има разследващи функции. Паралелни на тези на прокуратурата. Но уви, не успяхме - това беше една от причините нашето правителство да бъде свалено от власт.

    А ще имате ли възможност да довършите тази реформа?

Вярвам, че ще можем да довършим започнатото. И надеждата я дават хората, с които постоянно разговаряме. Обикновения човек иска справедливост, иска всички които са крали с години да бъдат в затвора. Сигурен съм, че честния и отруден българин ще ни подкрепи в неделя.

    Защо хората трябва да гласуват за Вас?

Защото искаме да си върнем държавата от мафията и искаме да превърнем България в уредена и просперираща страна. На 2 октомври изборът е дали да се върнем назад към старите политики на прехода или да продължим напред към една нова и променена България.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още