Четвъртък, 30 Май 2024

Ива Митева ИТН Честно и открито в политиката, за нещата, които могат да се направят за Русе и русенци...

Ива Митева ИТН Честно и открито в политиката, за нещата, които могат да се направят за Русе и русенци...
Публикация   17:35     29 Септ, 2022 /     akcent.bg   /     692

 

   - Идва краят на кампанията, какво е настроението?

Не съм песимистична, можа да кажа дори, че съм щастлива в момента!

 Щастлива, защото съм отново в Русе. Иска ми се този град да се развива и да се възроди.

Може да се направи много за този град в различните области....

- Малко по- конкретно, че да стане по-ясно, ако може?

   Като депутат от Русе ще започна например със сградата на операта, с осигуряване на средства за ремонт, да възвърне красотата си.

   Ще се борим поне 10 процента от такса "Дунав мост" да остават в община Русе

Същота така ще настояваме поне 2,5 процента от ДОО да остават в общинския бюджет

  Необходимо е, наложително е вече да се работи за истинската децентрализация от долу нагоре...

 Такса смет- вече колко години само говорим, а нищо не правим гражданите да плащат по по-справедлив начин на изчисляване- според изхвърлената смет, а не на жилищна квадратура.

  Ще помоля всеки един гражданин на Русе да изисква от своя народен представител да се отчита. Смятам да предложа на колегите си депутати от Русе в новия парламент да се съберем, да определим приоритетите на избирателите  и на региона и да работим заедно, да водим общи битки за Русе.

   Най-задаваният въпрос днес е дали ще има редовно правителство след изборите. Вашето мнение? Като че ли липсва достатъчно оптимизъм, че това ще се случи?

Така е, защото социолози, политолози, медиите са много негативни. Като че ли всички се забавляват в един медиен  спектакъл.

  Гласовете не излизат, защото чертаем тези червени линии. Това е добре, но когато има достатъчно гласове.... В момента имаме висока инфлация, имаме до нас война ...

  Най-лесно е да кажем- отиваме на избори. Но народът се измори, доверието съвсем изчезна. С право народът донякъде е отвратен.

  Затова отговорното поведение на силния политик е да седне и да разговаря. Сега сме като една вила- бродница- нощем рушим всичко, което сме изградили през деня. Трябва да се обединим около една обща цел и да работим- да изкараме държавата и хората от това тежко положение, в което държавата и хората се очертава да бъдат тази зима.

 Несериозно е да казваш- ще разговарям с ГЕРБ, ама ако го няма Борисов. Не е ли същото, като стои отзад... Същото е и с ДПС.

   - Експертен кабинет- това ли е шансът да има редовно правителство с написан дневен ред?

Това трябва да е кабинет от професионалисти, от хора, които могат веднага да влязат и да управляват, да могат да управляват процеси, да управляват държава.

   Нямаме време за аматьори, нужни са хора с професионален и житейски опит.

Продължавам да твърдя, че политическата класа трябва да се смени и да дойдат млади хора. Но се вижда, че житейски опит не се наваксва за 1-2 години.

-  Не сме безгрешни, но сме истински... се пее в песента. Коя ваша грешка, имам предвид ИТН,  ще кажете и ще я отстраните в следващия парламент?

 Най-вече, че прекалено се доверихме. Бяхме прекалено честни, прекалено истински. Смятахме, че когато кажеш нещо и си стиснеш ръката, отсреща имаш същото отношение.

   Грешка беше и това, че капсулирахме министерствата, превърнаха се във феодални имения. За съжаление "Продължаваме промяната" направи така, че да контролират всички, но тях - никой. Може би оттук тръгнаха и разногласията... Министърът на финансите спираше парите на всички министерства на коалиционните партньори.

- Социолозите ви нареждат около 4-процентната бариера.. Ще успеете ли да я преодолеете?

   Не искам да правя прогнози. Те /социолозите/  никога не казват истината. Странно, че мен или нито един мой познат за тези 30 години не ме е питал как ще гласувам. Нека да изчакаме изборите, нека избирателите сами решат.

  Към всички русенци се обръщам като човек, който е последователен, истинска, винаги действа честно и открито и си изпълнява поетите ангажименти. Ще го направя и този път.

  Призовавам гражданите да намерят своята личност и да излязат за гласуват!

               Да се доверят на бюлетината с № 19

   Купуването и продаването на гласове е престъпление!Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha